·
Aktiviti bermula seawal jam
2.30 petang
·
Dimulakan dengan taklimat oleh
En Mohd Ismadi berkenaan tatacara penyediaan makanan yang akan dilakukan iaitu
Masakan Maggie dan Masak Telur dalam Lumpur.
·
Setelah murid dibahagikan
kepada 10 kumpulan, mereka mengambil bahan dan juga mula menyediakan unggun api
untuk memasak.
·
Dengan bantuan guru dan juga
kerjasama semua pasukan maka nyalaan api dan masakan dapat dilaksanakan dengan
jayanya.
·
Semua guru penasihat
menjalankan tugasan mereka dengan membantu kadet dengan baik.
·
Aktiviti selesai jam 4 petang
dengan kadet menikmati juadah yang telah disediakan.
·
Kadet mengemas kawasan dan
semua aktiviti tamat sekitar jam 4.30 petang.
~Laporan oleh En. Mohd Ismadi Damsuki, Ketua TKRS SK Dusun Tua
Tiada ulasan:
Catat Ulasan